مروری بر فواید ومضرات چای و قهوه
علاوه بر آب ، قهوه و چای جزو لذت بخش ترین نوشیدنی ها در سراسر جهان هستند. در مواد تشکیل دهنده هر دو آن ها چیزهایی وجود دارد که می تواند به سلامتی کمک کند. هم چنین نوشیدن چای یا قهوه می تواند بهانه ای برای همراهی با دوستان باشد و گبفتگو و دیدار لذت بخشی را رقم بزند. در ادامه با weloveit همراه باشید تا به بررسی مضرات و فواید چای و قهوه بپردازیم.
فهرست مطالب
چای سیاه یا سبز؟
سازندگان چای، برگهای آن ا را خشک کرده و خرد می کنند تا روغن آن ها خارج شود، بسته به نوع چای، ممکن است مدتی آنها را در معرض هوا قرار دهند. این عمل ، تخمیر نامیده می شود که یک واکنش شیمیایی است و بر طعم برگها تأثیر می گذارد و آنها را قهوه ای رنگ می کند. هر چه برگ های چای مدت طولانی تری در معرض هوا قرار بگیرند، کافئین بیشتری دارند. چای سبز از برگ هایی به دست می آید که به هیچ وجه تخمیر نشده اند، به همین دلیل تقریباً هیچ کافئینی ندارد.

رادیکال های آزاد
رادیکال های آزاد می توانند به بدن شما آسیب رسانده و موجب بیماری شوند. با مصرف نوشیدنی های کافئین دار و با تابش نور خورشید به پوستتان، بدن شما رادیکال های آزاد را به انرژی تبدیل می کند. چای و قهوه، به بدن شما در آزاد کردن رادیکال ها با مواد شیمیایی ای که آنتی اکسیدان نامیده می شوند، کمک می کند.

دیابت نوع ۲
چای و قهوه، هر دو به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ کمک می کنند، زیرا بر نوع سوخت و ساز قند در بدن تاثیر می گذارند. کافئین میزان زیادی آنتی اکسیدان دارد که باعث می شود سطح قند بدن شما پایین و ثابت بماند. بنابراین خظر ابتلا به دیابت تا حد زیادی کاهش می یابد.

بیماری پارکینسون
قهوه و چای می توانند در مقابله با ابتلا به بیماری های جدی ای که به سلولهای عصبی مغز حمله می کند و حرکت را مختل می کند، کمک کنند. برخی مطالعات حاکی از آن است که کافئین می تواند علائم اولیه پارکینسون را کاهش دهد، در حالی که برخی دیگر نشان می دهند که نوشیدن قهوه و چای ممکن است در وهله اول به محافظت از مغز شما کمک کند.

بیماری قلبی
در گذشته تصور می شد که افراد مبتلا به بیماری های قلبی باید مصرف چای و قهوه را به دلیل وجود کافئین کاهش دهند، اما حال بررسی ها حاکی از آن است که مصرف آن ها می تواند به محافظت از قلب کمک کند. طبق مطالعات، افرادی که روزانه ۳ تا ۵ فنجان قهوه می نوشند، احتمال تجمع کلسیم در عروق آن ها بسیار کمتر است و در نتیجه احتمال ابتلای آن ها به بیماری های قلبی هم کمتر است.

آلزایمر
این اختلال به سلولهای عصبی مغز (نورون ها) حمله می کند و می تواند منجر به از دست رفتن حافظه و تغییر در الگوهای تفکر و رفتار شود. قهوه دارای آنتی اکسیدان هایی است که می توانند به محافظت از نورون ها کمک کند، . چای سبز هم مقداری از آن ها را دارد و می تواند تا حدودی به جلوگیری از ابتلا به این بیماری کمک کند.

در مصرف چای و قهوه زیاده روی نکنید
با وجود فواید بسیارقهوه و چای، کافئین زیاد می تواند شما را مضطرب یا تحریک پذیر و خوابیدن را سخت کند. همچنین می تواند باعث کاهش توانایی نگهداری حفظ کلسیم شود که این مساله می تواند منجر به شکستگی استخوان شود زیرا کلسیم باعث حفظ استخوان ها می شود.
آیا به چای و قهوه علاقه دارید؟ میزان مصرف روزانه شما چقدر است؟
منبع : WEBMED