فواید رزماری برای سلامتی و مضرات آن

زمان مطالعه: ۴ دقیقه

فواید رزماری برای سلامتی چه مواردی هستند؟ این گیاه شگفت انگیز پرخاصیت چه تاثیراتی بر سلامتی ما دارد؟ رزماری گیاهی است که معمولاً در آشپزی شور استفاده می شود. رزماری یک ماده اصلی در بسیاری از سس های ماکارونی و دستور العمل های پیتزا است. همچنین گیاه چوبی چند ساله ی آن سابقه طولانی در استفاده برای مزایای دارویی و سلامتی دارد.

برخی از این مزایای سلامتی، اما نه همه آن ها، توسط شواهد علمی پشتیبانی می شود.

فواید رزماری برای سلامتی

در تنظیمات آزمایشگاهی، رزماری به دارا بودن اثرات ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی بر روی حیوانات شناخته شده است. با این حال، مشخص نیست که آیا این فواید رزماری در انسان رخ می دهد یا خیر. رزماری در داروهای جایگزین برای درمان یا بهبود برخی از شرایط پزشکی استفاده شده است.

موارد زیر شرایطی است که محققان از اثرات رزماری استفاده کرده اند. اگرچه برخی از آنها برای مزایای بالقوه سلامتی نسبت به دیگر موارد ارتباط بیشتری با رزماری دارند، اما به طور کلی تحقیقات بیشتری در مورد اثر رزماری لازم است.

فواید رزماری برای مو

تحقیقات اولیه نشان می دهد که استفاده از روغن رزماری بر روی پوست سر به اندازه ماینوکسیدیل برای افزایش تعداد مو در افراد مبتلا به طاسی مردانه موثر است.

در یک مطالعه تحقیقاتی، افرادی که رزماری و سایر روغن های اساسی (اسطوخودوس، آویشن و چوب درخت سرو) را ماساژ دادند، پس از هفت ماه بهبود یافتند.

با این حال، مشخص نیست که آیا تاثیر رزماری بوده است یا خیر!

فواید رزماری برای سلامتی و آرتروز

طبق گفته دانشگاه پنسیلوانیا، روغن های حاوی رزماری برای تسکین درد عضلات و مفاصل مرتبط با آرتروز و همچنین بهبود گردش خون استفاده شده است. برخی تحقیقات اولیه نشان می دهد که مصرف یک محصول حاوی رزماری، رازک و اسید اولئانولیک می تواند درد مرتبط با آرتروز را کاهش دهد. برای تأیید فایده ی آن، تحقیقات بیشتری لازم است.

هم چنین بخوانید: خواص درمانی آووکادو و یک دستور غذایی جالب از آن

آسیب کلیه دیابتی (نفروپاتی)

برخی تحقیقات نشان می دهد که مصرف محصولی حاوی رزماری، صدفی و لاوژین ممکن است بتواند مقدار پروتئین ادرار را هنگام مصرف با داروهای استاندارد دیابت کاهش دهد. پروتئین در ادرار نشان دهنده ی بیماری کلیه در بیماران دیابتی است.

خستگی ذهنی

تحقیقات اولیه نشان می دهد که مصرف رزماری باعث بهبود توجه یا انرژی ذهنی در بزرگسالان با سطح انرژی پایین نمی شود. با این حال، نتایج مطالعه متفاوت است. مطالعات دیگر نشان می دهد که می تواند استرس آزمایش را کاهش دهد و اضطراب را تسکین دهد.

فیبرومیالژیا

در حالی که تصور می شد رزماری می تواند اثرات فیبرومیالژیا را بهبود بخشد، تحقیقات اولیه نشان می دهد که مصرف محصولی حاوی رزماری، رازک و اسید اولئانولیک در حقیقت علائم فیبرومیالژیا را بهبود نمی بخشد.

بیماری لثه (التهاب لثه)

تحقیقات اولیه نشان می دهد که دهان شویه گیاهی حاوی رزماری و سایر مواد باعث کاهش خونریزی و تورم لثه در افراد مبتلا به بیماری لثه می شود که دو بار در روز بعد از غذا به مدت دو هفته استفاده می شود.

فشار خون پایین (افت فشار خون)

یک مطالعه مقدماتی نشان داد که مصرف روغن رزماری ممکن است به طور موقت فشار خون را در افراد مبتلا به افت فشار خون افزایش دهد، اما این اثر موقتی بود.

از دیگر کاربردهای معروف رزماری می توان به درمان موارد زیر اشاره کرد:

  • سرفه کردن
  • اگزما
  • نفخ
  • نقرس
  • سردرد
  • فشار خون بالا
  • افزایش جریان قاعدگی
  • القا سقط جنین
  • سوهاضمه
  • مشکلات کبد و کیسه صفرا

برای تأیید این مزایا شواهد بیشتری لازم است.

ارزش غذایی رزماری

وقتی با رزماری آشپزی می کنید، ممکن است از ادویه خشک شده یا رزماری تازه از محصولات تولیدی بازار را استفاده کنید. حقایق مربوط به تغذیه اندکی متفاوت است زیرا غلظت آن در هر نسخه متفاوت است، اما استفاده از رزماری در غذای شما احتمالاً تفاوت قابل توجهی در میزان کالری یا مواد مغذی وعده غذایی شما ایجاد نخواهد کرد.

طبق داده های USDA، یک وعده غذاخوری رزماری خشک تقریباً کمتر از ۱۱ کالری را تأمین می کند. بیشتر این کالری ها از کربوهیدرات به شکل فیبر تأمین می شود، اما رزماری منبع قابل توجهی از کربوهیدرات، قند یا فیبر نیست.

یک قاشق غذاخوری رزماری نیز احتمالاً ریز مغذی های قابل توجهی را تأمین نمی‌کند. با این حال مقدار کمی ویتامین A، ویتامین C، ویتامین B6 و فولات دریافت خواهید کرد. مواد معدنی موجود در رزماری شامل کلسیم، آهن و منیزیم و منگنز است.

انتخاب، آماده سازی و ذخیره سازی

رزماری طعم و مزه ای دارد که اغلب شبیه کاج توصیف می شود. برخی نیز آن را تند، لیمویی یا تلخ توصیف می کنند.

رزماری تازه در اکثر بازارها به راحتی در بخش محصولات یافت می شود. این ماده نسبتاً دلپذیر است و وقتی در بخش تردکن یخچال نگهداری می شود، بیشتر از گیاهان دیگر تازه می ماند. به همین دلیل، بسیاری از آشپزها استفاده از رزماری تازه (و نه خشک) را ترجیح می دهند.

مانند همه گیاهان خشک و ادویه جات و ترشی جات، رزماری خشک را در یک ظرف ضد هوا در فضای تاریک و خنک نگهداری کنید. اگر به طور مناسب ذخیره شود، ممکن است سه تا چهار سال خوب بماند.

دستور پخت

رزماری به خوبی با گوشت های کبابی، گوجه فرنگی و بشقاب های سبزیجات جفت می‌شود. معمولاً در غذاهای ایتالیایی استفاده می شود. رزماری اغلب هنگام تهیه پیتزا استفاده می شود و اغلب با گیاهان دیگر در ترکیبات ادویه ترکیب می شود.

برخی از افراد روغن هایی مانند روغن زیتون را نیز با افزودن یک شاخه گل رز و دم کردن، مزه دار می کنند.

عوارض جانبی احتمالی

رزماری هنگامی که به مقدار معمول برای طعم دادن به غذا استفاده می شود، برای اکثر افراد بی خطر است. همچنین در صورت استفاده دارویی در دوزهای مناسب برای مدت زمان کوتاه احتمالاً بی خطر است. طبق منابع پزشکی، دوز معمول برگ رزماری ۴ تا ۶ گرم در روز است. آنها توصیه می کنند که از روغن اساسی رزماری نباید در داخل آن استفاده شود.

برخی گزارش ها در مورد واکنش آلرژیک به رزماری هنگام مصرف در دوزهای بالا وجود دارد. عوارض جانبی ممکن است شامل استفراغ، اسپاسم، کما و در بعضی موارد وجود مایع در ریه ها باشد.

در آخر اینکه، دوزهای رزماری نباید توسط زنان باردار یا زنانی که مایل به بارداری هستند استفاده شود.

سوالات رایج

بهترین جایگزین رزماری در دستور پخت ها چیست؟

بسیاری از آشپزها از آویشن یا ترخون به عنوان جایگزین رزماری در دستور العمل ها استفاده می کنند. بعضی از آشپزها از مریم گلی و مرزنجوش نیز استفاده می کنند.

آیا می توانیم ساقه های رزماری را بخوریم؟

ساقه گیاه رزماری چوبی است و جویدن آن دشوار است. به همین دلیل، آشپزها معمولاً قبل از پخت برگ های کوچک رزماری را از ساقه خارج می کنند، مگر اینکه قصد حذف ساقه را پس از پخت داشته باشند.

منبع: VERYWELLMIND

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *